Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: vijftiende etappe in de tour en Formule 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: vijftiende etappe in de tour en Formule 1

De Tourkaravaan gaat vandaag richting het Centraal Massief. De heuvelachtige etappe biedt de aanvallers voldoende kansen voor een ontsnapping. Ook Max Verstappen komt vandaag in actie. Op het circuit van Silverstone rijdt hij de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië.

De vijftiende etappe van de Tour is een etappe van 189 kilometer van Laissac-Sévérac l'Église naar Le Puy-en-Velay. Tijdens de rit komt het peloton over twee bergen van de eerste categorie, de Montée de Naves d’Aubrac en later in de etappe de De Col de Peyra Taillade. De finale is in een dalende lijn naar beneden. Radio Tour de France doet vanaf 14.00 uur live verslag van de etappe.

Dit is het hoogtekaartje van deze etappe.

Finish-alert

Niets missen van de slotkilometers van de Tour de France? Zet de finish-alert aan!

Silverstone

Op het circuit van Silverstone wordt de Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië gereden. Om 14.00 uur is de start. De ogen van de Britse supporters zullen dit weekend vooral gericht zijn op Lewis Hamilton. Hij won de afgelopen drie Grands Prix van Groot-Brittannië en kan wel weer een succesje gebruiken. Hij staat inmiddels 20 punten achter op WK-leider Sebastian Vettel. Max Verstappen wordt de laatste races geplaagd door technische problemen en viel de afgelopen 3 races uit. Ook hij is wel weer een toe aan een mooi resultaat. Louis Dekker doet tijdens Radio Tour de France verslag van de race.

Een fijne zondag!

Ster advertentie
Ster advertentie