Binnenland
BNNVARAEOKRO-NCRVNTRZwart

Welke problemen spelen er bij jeugdzorg?

foto: Parool
  1. Nieuwschevron right
  2. Welke problemen spelen er bij jeugdzorg?

Wat gebeurt er in de jeugdzorg, en dan met name in de gesloten instellingen? In De Nacht van BNNVARA gaat Merel in gesprek met Margot Ende-van den Broek, voorzitter van de stichting Het Vergeten Kind. Want welke problemen spelen er? Hoe kan het beter? En wie zijn hier verantwoordelijk voor?

De algemeen directeur van Het Vergeten Kind, Ende-van den Broek, vertelt dat haar stichting zich inzet voor kinderen die het thuis moeilijk hebben. Door middel van uitjes en andere activiteiten proberen ze kinderen kansen te geven op een jeugd met minder zorgen.

Ende-van den Broek geeft aan dat er verschillende redenen zijn waarom kinderen in aanraking komen met jeugdzorg: "Armoede, verslaving in de familie, vaak ook een combinatie van die factoren." Kinderen in deze situaties hebben extra aandacht nodig en daarom hebben we jeugdzorg in Nederland. Maar dat kan volgens de directeur beter en daar zet haar stichting zich voor in.

Problemen jeugdzorg

Volgens Ende-van den Broek zijn er voornamelijk problemen bij de gesloten instellingen. Ze vertelt dat deze instellingen allerlei vrijheden voor de jongeren beperken met het idee dat ze dat doen om de kinderen te beschermen. Maar dit ervaren de kinderen als straf en dat werkt averechts.

Benieuwd naar het hele gesprek? Luister de podcast van De Nacht van BNNVARA.

Welke problemen spelen er bij jeugdzorg?

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie