Naar homepage
Binnenland

Volg de persconferentie van Rutte en De Jonge live op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Volg de persconferentie van Rutte en De Jonge live op NPO Radio 1

Vanavond om 19.00 uur geven premier Rutte en minister De Jonge weer een persconferentie over de ontwikkelingen rondom het coronavirus in Nederland. Je volgt de persconferentie vanaf 19.00 live op NPO Radio 1.

De verwachting is dat het kabinet vanavond meer duidelijkheid verschaft over de feestdagen. Het lijkt onwaarschijnlijk dat er grote versoepelingen mogelijk zijn met de kerst. Zeker omdat de besmettingscijfers van de afgelopen dagen weer een toename laten zien. Het RIVM meldde vandaag dat er afgelopen week 43.103 positieve tests zijn afgenomen. Ze spreken van een 'zorgwekkende stijging'.

Scholen na kerstvakantie gewoon open

Door experts werd enkele weken gepleit voor het verlengen van de kerstvakantie, om zo het coronavirus verder in te dammen. Dit omdat de besmettingen na de herfstvakantie daalden.

Omdat de kerstvakantie een sociale tijd is, met daarin veel familiebezoeken, besluit het kabinet de kerstvakantie niet te verlengen. De vrees is dat men met een week extra kerstvakantie meerdere familiebezoeken uitsmeert over meerdere dagen, en zo dus meer contacten heeft.

Daarnaast bevestigen bronnen aan de NOS dat ook de maximale groepsgrootte ongewijzigd op maximaal 3 personen blijft staan.

Waarschijnlijk geven Rutte en De Jonge vanavond ook meer informatie over de vaccinatiestrategie van het kabinet. Naar verluidt wordt het zorgpersoneel in de verpleeghuizen, wijkverpleging, gehandicaptenzorg en thuiszorg als eerste ingeënt met het coronavaccin, zo bevestigen bronnen aan de NOS.

Er wordt gekozen voor deze strategie omdat het Pfizer-vaccin bewaard dient te worden op -70 graden Celsius. Het vervoer van het vaccin is lastig, het zorgpersoneel kan dus wel naar speciale locaties reizen om het vaccin te krijgen, de bewoners van de instellingen niet.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie