Binnenland
KRO-NCRV

FNV slijpt messen als pensioenkortingen niet van tafel gaan

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. FNV slijpt messen als pensioenkortingen niet van tafel gaan

De FNV wil morgen van minister Koolmees horen dat de pensioenkortingen van tafel gaan. "Anders mobiliseren we onze achterban en dan gaan we weer de straat op." Dat zegt FNV-onderhandelaar Tuur Elzinga in het NPO Radio 1-programma 1 op 1.

“Vanaf morgen organiseren we regiobijeenkomsten met onze leden om te overleggen over acties." Het steekt de FNV dat er nog steeds kortingen dreigen volgens de nu geldende regels, terwijl die volgens de nieuwe regels van het pensioenakkoord niet nodig zouden zijn.

“Er kan gekort worden, wanneer het in de toekomst tegenzit. Maar als het goed gaat, moeten de mensen er ook wat van zien. Maar als we nu gaan korten, terwijl het wel goed gaat en er al jaren niet geïndexeerd is, is dat niet acceptabel”, zegt Elzinga.

FNV slijpt messen als pensioenkortingen niet van tafel gaan

Hoop op goede afloop

Over het verloop van de onderhandelingen wil hij niet veel kwijt. “Er staat een hoop op papier, en vaak ook heel concreet. Maar dat wordt pas interessant als we het er samen over eens zijn.”

Ondanks de strubbelingen houdt Elzinga hoop op een goede afloop. “De werkgevers zijn het met ons eens, dus ik verwacht dat de minister het pensioenakkoord, dat vijf maanden geleden is afgesloten niet op het spel zet.”

Ster advertentie
Ster advertentie