Binnenland

Dinsdagavond nieuwe persconferentie van Rutte: worden de maatregelen versoepeld?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dinsdagavond nieuwe persconferentie van Rutte: worden de maatregelen versoepeld?

[NOS] Het kabinet geeft dinsdagavond om 19.00 uur weer een persconferentie over de coronapandemie. Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge zullen bekend maken wat er vanaf 28 april gaat gebeuren met de maatregelen. De persconferentie is live te volgen via de NPO Radio 1-app en website.

Vorige week werd er gesproken over een tussenweek: het kabinet kondigde geen nieuwe maatregelen aan op de persconferentie. "Houd vol", was de belangrijkste boodschap.

'Stap voor stap naar versoepeling'

Dinsdagavond zal bekend worden gemaakt of de maatregelen na 28 april versoepeld worden, of dat we voorlopig nog in de 'intelligente lockdown' blijven. Het is in ieder geval duidelijk dat het kabinet niet in één keer, maar ‘stap voor stap’ naar versoepeling van de getroffen coronamaatregelen wil.

"Het loket gaat zeker niet in één keer open. Er zal maatwerk nodig zijn om aan de anderhalvemetersamenleving te voldoen", aldus Mark Rutte op de persconferentie van vorige week.

Gemeentes doen oproepen

Gemeentes hebben verschillende oproepen gedaan aan het kabinet. Zo heeft Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen, opgeroepen om de maatregelen voor jongeren te versoepelen.

Ook willen de burgemeesters van grote steden dat het kabinet evenementen verbiedt tot zeker 1 september. Het lijkt dat het kabinet hier gehoor aan wil gaan geven.

Lees meer over het coronavirus in ons dossier.Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie