Binnenland

Missie geslaagd: met 200 eenzame ouderen naar het theater!

foto: Cabaretier Paul van Vliet. Foto: ANPfoto: Cabaretier Paul van Vliet. Foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Missie geslaagd: met 200 eenzame ouderen naar het theater!

[EO] De programmamakers van De Doe-Het-Zelf Democratie kwamen in contact met vrijwilliger Corrie Muller uit de Haagse wijk Morgenstond-Oost. Volgens Corrie willen de ouderen graag een keer uit hun huis komen, uit hun isolement. Samen met De Doe-Het-Zelf Democratie riep zij mensen op te helpen om deze avond te realiseren. Goed nieuws: het is gelukt.

Vorige week deden we deze oproep. De reacties waren hartverwarmend. Van alle kanten werd enthousiast gereageerd en meegewerkt. Tientallen luisteraars en volgers van onze kanalen boden zich aan als vrijwilliger, met of zonder auto om de ouderen te vervoeren van hun huis naar het theater. Of om een flyer te ontwerpen of om foto’s te maken. Het Danspaleis bood aan een voorprogramma te verzorgen vol nostalgische muziek en danspartners voor de ouderen. En Theater Dakota uit de wijk Morgenstond doet mee en opperde het idee zondag een voorstelling te verlengen. Maar is het gelukt? Zijn er genoeg theaterkaarten...?

Cabaretier Paul van Vliet geeft Corrie het antwoord:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In het programma De Doe-Het-Zelf Democratie gaan Paul van der Ham en Job van Gorkum aan de slag met verkiezingsthema’s. In de eerste uitzending stond eenzaamheid onder ouderen centraal.

De doe het zelf democratie deel 2

Ster advertentie
Ster advertentie