Binnenland
WNL

Ruim 30 nieuwe tips in zoektocht naar identiteit vermoorde vrouwen

foto: Identify Me
  1. Nieuwschevron right
  2. Ruim 30 nieuwe tips in zoektocht naar identiteit vermoorde vrouwen

In de zoektocht naar de identiteit van 22 vermoorde vrouwen zijn naar aanleiding van Opsporing Verzocht 30 nieuwe tips binnengekomen over de Nederlandse zaken. Dat meldt de politie aan Het Misdaadbureau.

Gerelateerde podcast

Het Misdaadbureau

Het Misdaadbureau

In een grote internationale coldcasecampagne vragen Interpol en politie aandacht voor 22 moorden op onbekende vrouwen die in Nederland, België en Duitsland gevonden zijn. Eerder kwamen al 51 tips binnen over de negen Nederlandse zaken, maar na de uitzending van Opsporing Verzocht afgelopen dinsdagavond zijn daar nog eens 30 tips bij gekomen. Dat betekent dat de recherche aan de slag kan met in totaal ruim 80 tips over vrouwen die in Nederland gevonden zijn. Alle tips worden door de politie geanalyseerd en eventueel uitgelopen.

Ook in België en Duitsland zijn tips binnengekomen, maar de woordvoerder van de politie heeft momenteel geen zicht op de laatste stand van zaken in die landen. Wel zijn internationaal de 250 tips gepasseerd, laat hij weten aan Het Misdaadbureau.

Vorige week woensdag lanceerde de politie samen met Interpol de campagne ‘Identify Me’ om de identiteit te achterhalen van 22 meisjes en vrouwen die vermoedelijk zijn vermoord en achtergelaten.

Het Misdaadbureau

Een wekelijks actueel onderzoeksprogramma naar misdaad in Nederland. Daarbij is misdaad in de regio het vertrekpunt, waar de onderzoeksredactie bredere patronen en trends blootlegt.

Stuur jouw verhaal, tip of vraag naar de redactie van Het Misdaadbureau. Je kunt onze redactie een (audio)-bericht whatsappen via 06 57832894.

Ster advertentie
Ster advertentie