Binnenland

Kom je met Durex Orgasme'Intense Gel echt tot een intenser orgasme?

foto: Pixabay/Durexfoto: Pixabay/Durex
  1. Nieuwschevron right
  2. Kom je met Durex Orgasme'Intense Gel echt tot een intenser orgasme?

[AVROTROS] Soms kunnen vrouwen moeilijk tot een orgasme komen. Hoe krijg je toch een orgasme en wat helpt daarbij?

Niet alle vrouwen kunnen klaarkomen. Seksuoloog Jelto Drenth legt uit dat het per vrouw verschilt hoe makkelijk ze kan klaarkomen. "Voor sommigen is aanraking belangrijk, maar voor anderen juist niet. Er zijn vrouwen die alleen door het samenknijpen van spieren klaarkomen. Er zijn ook vrouwen die het puur op fantasie kunnen, dus zonder fysieke stimulans."

Tegenwoordig zijn er ook gels op de markt die kunnen helpen om een orgasme te krijgen, zoals de Durex Orgasm'Intense Gel. De verpakking belooft "twintig verpletterende orgasmen in één flesje door middel van een baanbrekende clitorisstimulerende gel". Durex zegt dat de gel helpt bij het krijgen van een orgasme. "Dit versterkt de sensatie. U heeft er wel extra stimulatie bij nodig. Het is een goede start", aldus een medewerker van Durex. Durex heeft de gel speciaal voor vrouwen, voor de clitoris, ontwikkeld.

Werkt het?

Dergelijke gels zullen nooit voor iedereen werken, zegt Drenth. "Het kan nooit bij de één verwarmend werken en bij de ander verkoelend. Onmogelijk. Mensen gebruiken wel middeltjes als menthol." Drenth vertelt dat hij nog nooit iemand heeft gesproken die daar gelukkig van werd. Hij verwacht ook niet dat een orgasme er heviger van wordt. "Tenzij het door de verwachting, het placebo-effect, komt."

'Het is allemaal onzin'

Uit de ingrediënten blijkt dat de gel van Durex je vooral heel glibberig maakt. "Er is kennelijk een markt voor. Er wordt wel geld mee verdiend. Het is allemaal onzin", zegt seksuoloog Drenth.

Reageren?

Dat kan onder dit artikel op de website van Radar of plaats een reactie op de Facebookpagina van Radar. Dit artikel en meer consumentennieuws in je mailbox? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief van Radar.

Ster advertentie
Ster advertentie