Binnenland
AVROTROS

Philip Dröge: 'Ik denk dat we met de laatste koning bezig zijn'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Philip Dröge: 'Ik denk dat we met de laatste koning bezig zijn'

"De koning begint controversieel te worden", zegt schrijver en journalist Philip Dröge in MISCHA!. "Meer dan de helft van het volk zegt: van ons hoeft het niet meer. En dat aantal blijft maar stijgen. Ik denk dat we met de laatste koning bezig zijn."

#335 - Philip Dröge: 'Met de blik van nu naar de geschiedenis kijken, daar ben ik allergisch voor' - MISCHA!

Dat de koning op Prinsjesdag uitspraken doet over bestaanszekerheid en vervolgens met zijn privévliegtuig naar Griekenland gaat, dat schuurt, denkt Dröge. "Er is zo weinig liefde over en weer, het heeft nul toegevoegde waarde. In een ander leven was-ie gewoon piloot bij KLM, had hij een huisje in Hoofddorp en was-ie heel gelukkig geworden. Hij is ook maar op deze plek terechtgekomen."

Den Haag

Dröge denkt dat er in Den Haag al wordt nagedacht over een Nederland zonder koning. "Als je daar lang en goed over nadenkt, kan dat heel goed gaan: want wat voor land worden we dan? Krijgen we een president of zeggen we: dat is niet nodig?"

Dröge publiceerde eerder deze week zijn boek De Tawl, over geschiedenis van de Nederlandse taal.

#335 - Philip Dröge: 'Met de blik van nu naar de geschiedenis kijken, daar ben ik allergisch voor' - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie