Binnenland

Politie schiet op vluchtauto's na plofkraak, A16 dicht voor onderzoek

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Politie schiet op vluchtauto's na plofkraak, A16 dicht voor onderzoek

[NOS] In het Zuid-Hollandse 's-Gravendeel heeft de politie afgelopen nacht schoten gelost op twee vluchtauto's. De inzittenden hadden na een mislukte plofkraak een vuurwapen gericht op agenten die in hun auto de achtervolging hadden ingezet.

De daders hadden het gemunt op een supermarkt aan de Langestraat. Volgens een woordvoerder was de politie op tijd om de plofkraak te voorkomen. Wel werd een politieauto geramd door de twee vluchtauto's.

Het is onduidelijk hoeveel daders er zijn. Vanuit de vluchtauto's mikten ze met een vuurwapen op een van de achtervolgende politieauto's, waarop agenten de schoten losten. Mogelijk werd een van de vluchtauto's geraakt.

De daders wisten te ontkomen; ze reden volgens de politie in "bijzonder snelle auto's". De politie tast in het duister hoeveel verdachten er precies zijn en doorzoekt de omgeving. Het lijkt erop dat de supermarkt onbeschadigd is.

In verband met het onderzoek naar deze zaak is de A16 bij 's-Gravendeel in beide richtingen afgesloten. Wat de politie daar onderzoekt is nog niet bekend.

Ster advertentie
Ster advertentie