Binnenland
NOS

Rode Kruis: Nederlanders slecht voorbereid op noodsituatie

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Rode Kruis: Nederlanders slecht voorbereid op noodsituatie

Nederlanders zijn nauwelijks voorbereid op noodsituaties, blijkt uit onderzoek van het Rode Kruis. Daarom roept de hulporganisatie mensen op om een noodplan te maken.

Rode Kruis: Nederlanders slecht voorbereid op noodsituatie

Veel mensen zouden niet weten hoe ze hun naasten kunnen bereiken na een noodsituatie en buitenshuis zouden ze zelden toegang hebben tot de verzekeringsgegevens die ze in zo'n geval nodig hebben.

"Stel je huis staat in brand, dan moet je zo snel mogelijk wegwezen. Dus we willen mensen vragen om eens stil te staan bij de vraag waar alle belangrijke papieren liggen", zegt Iris van Deinse van het Rode Kruis in het NOS Radio 1 Journaal.

Cloud

De hulporganisatie biedt vanaf vandaag de mogelijkheid een persoonlijk noodplan op te stellen, waarin essentiƫle informatie voor noodsituaties opgeslagen kan worden. Het document kan vervolgens worden opgeslagen in de cloud en uitgeprint worden.

Volgens het Rode Kruis zijn steeds meer mensen in Nederland ouder en alleenwonend en woont ook familie steeds verder bij elkaar vandaan. "Juist voor deze groep mensen is het goed om na te gaan hoe zij zich het beste kunnen redden in een onvoorziene situatie."

Ster advertentie
Ster advertentie