Naar homepage
Binnenland

Helft van kiezers FVD overweegt opnieuw op Forum voor Democratie te stemmen met andere leider

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Helft van kiezers FVD overweegt opnieuw op Forum voor Democratie te stemmen met andere leider

Het is niet afgelopen met Forum voor Democratie nu Thierry Baudet niet langer politiek leider van die partij is. De helft van de FVD-kiezers overweegt opnieuw op de partij te stemmen, met bijvoorbeeld Joost Eerdmans als nieuwe leider, vertelt opiniepeiler Gijs Rademaker. Dat blijkt uit een onderzoek onder de leden van het EenVandaag Opiniepanel.

De FVD-achterban is verdeeld over het opstappen van Thierry Baudet bij Forum voor Democratie. Kiezers vinden dat hij JFVD eerder had moeten aanpakken. Nu Baudet vertrekt is Joost Eerdmans, volgens de achterban, de meest geschikte opvolger. Het onderzoek is gehouden onder ruim 2.500 kiezers die tijdens de hoogtijdagen van de partij, vlak na de Provinciale Statenverkiezingen van 2019, bij de partij zaten.

'Baudet rent weg'

In een eerste reactie blijken zij totaal verdeeld over het plotselinge vertrek van de FVD-lijsttrekker. 41 procent vindt het goed dat hij stopt. Niet alleen om zijn optreden in deze kwestie, maar zij staan ook niet achter de koers van Baudet in de coronacrisis.

Een even grote groep, van 41 procent, noemt het een slechte zaak dat Baudet opstapt. Zij vertellen dat hét gezicht van FVD nu wegvalt en dat hij veel mensen wist te motiveren. Maar hier zitten ook kiezers tussen die kritiek hebben op de keuze van Baudet om nu op te stappen: "Als je aan het roer staat moet je, als er iets goed mis is, niet zelf wegrennen maar zorgen dat het probleem vakkundig wordt opgelost." Lees hier alle uitslagen van het onderzoek.

Radio EenVandaag

Dit artikel is een bijdrage van Radio EenVandaag, elke werkdag tussen 16 en 17 uur op NPO Radio 1. Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nl, Facebook of op Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie