Binnenland
NOSNTR

Uitgelekt: Basisscholen vanaf 11 mei weer open

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Uitgelekt: Basisscholen vanaf 11 mei weer open

Het kabinet heeft besloten dat basisscholen op 11 mei weer open mogen. Dat bevestigen bronnen naar aanleiding van berichtgeving van RTL Nieuws.

Presentatrice Lara Rense sprak er in Nieuws en Co over met politiek verslaggever Lars Geerts.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De opening is dan na de meivakantie en dat is in lijn met het advies van het OMT, het Outbreak Management Team. Dat had ook geadviseerd om aanvankelijk met halve gevulde klassen te gaan werken, en kinderen om en om te gaan lesgeven. Het kabinet zegt dat koepelorganisaties dat in overleg met het ministerie mogen bepalen.

Volgens het OMT zijn de risico's van openstelling "beheersbaar". Wat tot nu toe bekend is uit onderzoeken duidt erop dat "het verloop van de infectie onder kinderen die ziek worden, mild is". "Kinderen krijgen minder vaak klachten en worden relatief minder vaak opgenomen voor covid-19 dan volwassenen."

Persconferentie

Meer duidelijkheid wordt vanavond om 19.00 uur verwacht. Het kabinet geeft dan een persconferentie, die live te volgen is via NPO Radio 1.

Uitgelekt: Basisscholen gaan 11 mei weer open

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie