Binnenland
NOS

Denk-leider Azarkan wil partij verbreden: gaat niet alleen om discriminatie

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Denk-leider Azarkan wil partij verbreden: gaat niet alleen om discriminatie

Volgens Denk-lijsttrekker Azarkan is de tijd rijp om zijn partij te verbreden. In het NOS Radio 1 Journaal zei hij dat zijn partij, die zich tot nu toe vooral heeft gefocust op discriminatie en ongelijkheid, zich nu ook wil richten op thema's als zorg en woningbouw.

Woningbouw en zorg

Met twintig jaar vastgoedervaring heeft de Denk-voorman naar eigen zeggen wel ideeën over de woningbouw.

In de zorg pleit de partij voor het volledig afschaffen van het eigen risico. Daarin zijn ze overigens niet de enige, erkende Azarkan, die verder aangaf voorstander te zijn van "cultuursensitieve zorg". Daarmee bedoelt hij dat het ook mogelijk moet zijn om in bijvoorbeeld verzorgingshuizen rekening te houden met zorg in een andere taal.

Nieuwe partijen

Over nieuwe partijen als Nida en Bij1, die net als Denk tegen onder meer ongelijkheid en discriminatie strijden, zei Azarkan dat hij het "knap" vindt dat zij de moeite hebben genomen om een partij te beginnen. Maar "op de vierkante centimeter concurreren" wil hij niet. "We moeten als partij nu laten zien dat we echt gaan verbreden."

Blijf op de hoogte van de verkiezingen

Bij NPO Radio 1 volg je alles rondom de Tweede Kamerverkiezingen. De belangrijkste verhalen en het laatste verkiezingsnieuws lees je hier. (Tip: met de NPO Radio 1-app ben je nóg sneller op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.)

Ster advertentie
Ster advertentie