Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke werkdag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

40 jaar Sesamstraat
Wie is er niet opgegroeid met Bert, Ernie, Tommy, Pino en Inimini. Sesamstraat bestaat 40 jaar en dat wordt gevierd met een tentoonstelling. Pino en Tommy komen hoogstpersoonlijk langs in De Nieuws BV om meer te vertellen over deze expositie.

Peter Knoope
Terrorisme-expert Peter Knoope heeft een nieuwe boek geschreven 'Radicalisering'. De antiterreurexpert zoekt naar de drijfveren van terroristen en waarschuwt het Westen. Eerder zei hij op NPO Radio 1: "Wij dringen ons denken over geschiedenis en vooruitgang op aan de rest van de wereld. Het Westen zou daarbij over het hoofd zien, dat deze 'betweterij' de ideale voedingsbodem is voor het terrorisme." Luister het fragment hier terug:

Peter Knoope is vanochtend te gast in het NOS Radio 1 Journaal.

Pieter Hoff
Pieter Hoff vond een doos, De Groasis Waterboxx, uit die de groei in droge gebieden zoals woestijnen mogelijk maakt. De bollenkweker stopte in 2003 met bloembollen kweken en besloot zich volledig te storten op zijn ambitie om dauw te oogsten. Vanaf 22.00 uur is hij te gast in Langs de Lijn En Omstreken.

En verder...

  • In de Nieuws BV 50 jaar de Black Panther-beweging
  • In Bureau Buitenland een reportage over Montenegro
  • In Nieuws & Co 63 paarden uit massagraf Borgharen te bezichtigen in het Centre Ceramique

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

"Nog nooit ging het in een Amerikaanse verkiezingscampagne zoveel over seks en nooit eerder maakte een vrouw kans de machtigste persoon ter wereld te worden. En dat is geen toeval," vindt commentator Esther Voet. "Een sterke vrouw roept agressie op," stelt Voet in Dit Is De Dag:

Lodewijk Asscher heeft een beslissing genomen: hij wil lijsttrekker worden van de PvdA en het opnemen tegen de huidige partijleider Diederik Samsom. Eerder vandaag stelde Kamerlid Jacques Monasch zich ook kandidaat voor het lijsttrekkerschap. De kansen van Asscher zijn moeilijk te voorspellen vertelt verslaggever Wilco Boom:

Ster advertentie
Ster advertentie