Binnenland
NOS

TUI opent de deuren

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. TUI opent de deuren

Vanaf vandaag opent reisorganisatie TUI als een van de eerste in de reissector weer een aantal kantoren. Het gaat om tien van de 140 reisbureaus die op aangepaste wijze openen. TUI merkt dat klanten nood hebben aan face to face contact en dat er voorzichtig vertrouwen komt in de reissector.

Het openen van de kantoren is er niet enkel om nieuwe reizen te boeken, maar ook om vragen te stellen over geannuleerde reizen en die om te boeken. Dat gaat toch net iets makkelijker met behulp van een medewerker, vertelt woordvoerster Petra Kok in het Radio 1 Journaal.

Kunnen we wel weer reizen?

Door de coronacrisis zijn vrijwel alle reizen geannuleerd en ook voor de zomervakantie ziet het er niet goed uit. Boeken mensen in deze tijd dan toch nog steeds reizen?

"Reizen voor deze zomer worden uiteraard niet meer geboekt. Daarvoor moet er eerst een positief reisadvies komen van de regering én moet het natuurlijk terug oké zijn in het vakantieland. Je gaat over het algemeen niet op reis om het hotel niet uit te mogen."

"We merken wel een lichtpuntje in het najaar. Er worden weer reizen geboekt voor september en oktober. Blijkbaar is het vertrouwen bij de reiziger er wel. De vouchers van geannuleerde reizen worden daarvoor ook vaak gebruikt."

Gokje?

Het is nog niet zeker wanneer mensen weer effectief op reis kunnen vertrekken en welke landen de reizigers ook weer gaan ontvangen. Je zou het een gokje kunnen noemen, maar Kok ziet het anders.

"Ik zie het eerder als een educated guess. Je ziet toch dat landen voorzichtig terug opengaan en dat ook enkele landen specifiek toeristen vragen om terug te komen. We hebben geen extra informatie, maar we vertrouwen er wel op dat reizen in het najaar weer kunnen doorgaan."

Eigen land

TUI merkt ook een veranderde vraag bij de reiziger. "Heel wat reizigers vinden de stap naar het buitenland toch nog iets te groot, maar willen wel in binnenland reizen. Ons aanbod binnen Nederland was voorheen vrij beperkt, maar dat zijn we volop aan het uitbreiden. Vakantie in eigen land is dus zeker ook een optie."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie