Binnenland

Frans Bauer wil heel graag nieuw seizoen The Voice Senior jureren
KRO-NCRV

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Frans Bauer wil heel graag nieuw seizoen The Voice Senior jureren

Hij veroorzaakte een verkeersinfarct in Apeldoorn tijdens een signeersessie van zijn nieuwe album, Ik heb je lief, waarop hij met Woonwagen Mama persoonlijker is dan ooit. "Het is een ode aan mijn ouders en aan mijn afkomst", zegt de succesvolste volkszanger van Nederland in het NPO Radio 1-programma 1 op 1. Ondertussen sluit hij een verlenging als jurylid van The Voice Senior niet uit.

"Ik heb mijn gevoel laten gaan en gewoon muziek gemaakt waarvan ik weet dat m’n fans het mooi vinden. Het is een ode aan mijn ouders en aan waar mijn wiegje heeft gestaan", vertelt Frans Bauer over Woonwagen Mama, die al honderdduizenden keren is afgespeeld op YouTube en Facebook. "Het hele album gaat over het thema liefde."Vaste 1 op 1-commentator en collega-zanger Dries Roelvink steekt zijn bewondering voor Frans Bauer niet onder stoelen of banken. Hij vraagt zich af hoe hij omgaat met tegenslagen in zijn carrière, "ik ga dan namelijk om me heen slaan, als het een keer niet lukt", bekent Roelvink.

Bauer zit desgevraagd heel anders in elkaar. "Ik ben daar niet zo mee bezig. Ik maak gewoon liedjes vanuit m’n hart nooit bezig. Of ik nou optreed voor een bruiloft of in Ahoy sta, het is mij even lief. Ik zie het heel simpel: mijn werk is m'n hobby. Ik stap elke dag met plezier in mijn auto op weg naar optreden zoveel."

Op de hint van Sven Kockelmann of er nog een duet in zit tussen de twee populaire volkszangers, reageert zowel 1 op 1-gast Frans Bauer als Dries Roelvink positief. "Zou zou maar kunnen", reageert Roelvink. Bauer: "In ons artiestenvak is alles mogelijk."

‘Heel graag nieuw seizoen The Voice Senior’

2020 wordt het jaar waarin Frans Bauer een ernstige kant van zich laat zien. Om te beginnen aan de tv-kijkers op RTL4, waar Bauer met zijn geliefde Maris het middelpunt vormen van een reisprogramma naar Argentinië. "Dat wordt een programma waar je een hele serieuze Frans gaat zien." Daarnaast gaat Bauer volgend jaar de theaters in met een 'Las Vegas-achtig' spektakelshow.

Opmerkelijk: voor een nieuw seizoen van The Voice Senior is het kijkcijferkanon uit het Brabantse Fijnaart nog niet gevraagd. Maar een rentree bij het nog steeds immens populaire amusementsprogramma van Talpa, sluit Bauer niet uit. "Dat wil ik heel graag maar het moet wel in mijn agenda passen. Als ze me vragen ga ik er weer zitten. Volgend jaar horen jullie daarover vast meer."

Ster advertentie
Ster advertentie