Binnenland
NOSNTR

16-jarige Sehraz is na coronavirus opnieuw aan de slag

foto: NOS / NPOfoto: NOS / NPO
  1. Nieuwschevron right
  2. 16-jarige Sehraz is na coronavirus opnieuw aan de slag

De 16-jarige Sehraz uit Breda werd een van de meest bekende Nederlandse coronapatiënten. Hij besefte er natuurlijk zelf niks van, maar door zijn jonge leeftijd en zijn IC-opname werd duidelijk dat het virus niet enkel oudere mensen treft. Het verhaal van Sehraz kent gelukkig een happy end, want hij is sinds vandaag opnieuw aan de slag in de kapperszaak van familie.

Sehraz vertelde zelf over zijn herstel in het programma Nieuws en Co.

Nog niet de volle 100%

Sehraz lag uiteindelijk tien dagen op de IC en belandde zelfs in een coma. Hij is sinds vandaag weer aan de slag in de kapperszaak, maar kan nog niet volledig meedraaien.

"Ik ben grotendeels hersteld, maar ik merk wel dat een volledige dag werken of sporten echt nog te veel is. Daarom werk ik nu halve dagen. De dokters hebben gezegd dat ik het rustig aan moet doen en dat het zes maanden zou duren voor ik weer de oude ben. Ik denk dat het wel sneller gaat gaan door mijn jonge leeftijd."

Drukke dag

Normaal gezien vertellen de klanten in de kapperszaak hun verhaal aan Sehraz, maar nu merkt hij toch veel interesse in zijn eigen verhaal.

"Mijn agenda zit al vol en ik heb elke 45 minuten een afspraak. De klanten vragen ook naar mijn herstel, want ze hebben erover gelezen in de krant. Ook de media is geïnteresseerd in mijn eerste werkdag, het is best druk vandaag."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie