Binnenland

Nederlandse handbalsters naar halve finale WK

2. Nederlandse handbalsters naar halve finale WK

De Nederlandse handbalsters hebben op het WK in Duitsland met pijn en moeite de halve finales bereikt. Tsjechië werd met 30-26 geklopt. In de halve eindstrijd wacht vrijdag titelverdediger Noorwegen of olympisch kampioen Rusland.

Oranje kende een flitsende start, maar na een voorsprong van zes punten zakte de ploeg wat in. Verdedigend werd de ploeg minder scherp, wat resulteerde in minder goede schoten. Alleen Abbingh was, met acht treffers voor rust, op dreef.

Na een voorsprong bij rust van 17-16, veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Het worstelende Oranje bleef uiterst slordig spelen en kansen missen. Tsjechië bleef door dit spel simpel in het spoor van de handbalsters. Pas in de slotfase wist Oranje, aan de hand van Abbingh (14 doelpunten), een gaatje te slaan: van 27-26 naar 30-26.

Vierde halve finale

Na het WK van 2015, de Spelen van 2016 en het EK van 2016 plaatst Oranje zich opnieuw voor de halve finales.

De tegenstander in de halve finale wordt later vanavond bekend. Om 20.45 uur staat de kwartfinale tussen titelverdediger Noorwegen en olympisch kampioen Rusland op het programma.