Binnenland

Cross na spektakel tegen Van Gerwen: geen woorden voor

foto: Rob Cross via Twitterfoto: Rob Cross via Twitter
  1. Nieuwschevron right
  2. Cross na spektakel tegen Van Gerwen: geen woorden voor

[NOS] Zelden kreeg het publiek in Alexandra Palace zo'n zinderende wedstrijd voorgeschoteld als zaterdagavond toen Michael van Gerwen en Rob Cross elkaar troffen in de halve finales van het WK darts.

In een bloedstollend gevecht vond titelverdediger Van Gerwen uiteindelijk in de beslissende leg zijn waterloo. En zo ging WK-debutant Cross verrassend met een finaleplaats aan de haal.

Sprakeloos

De Engelsman, die nog niet zo lang geleden zijn geld verdiende als elektricien, moest die stunt enkele uren later nog op zich in laten werken. "Ik heb er geen woorden voor", sprak hij beduusd.

"Veertien maanden geleden had ik nog niet eens een Tourkaart, nu speel ik een WK-finale. Dat is echt ongelooflijk."

Tegen de veel ervarener Van Gerwen slaagde Cross er in de beslissende fase in om zich niet van de wijs te laten brengen. Waar de Nederlander zes kansen onbenut liet om de partij te beslissen, sloeg hij al bij z'n derde matchdart toe.

"Ik ben natuurlijk onervaren, maar ik heb de gave dat ik me kan me afsluiten. Al was dat dit keer veel moeilijker dan normaal. Ik heb in mijn hele leven nog nooit zoiets meegemaakt."

'Taylor verslaan'

In de finale treft Cross zijn landgenoot Phil Taylor. Het wordt de laatste wedstrijd in de indrukwekkende loopbaan van de zestienvoudig wereldkampioen.

Maar Cross is niet van plan om mee te werken aan het gedroomde afscheid van Taylor. "Hij is een ware legende, maar ik ben hier om de finale te winnen. En als ik mijn beste spel speel, maak ik veel kans."

Ster advertentie
Ster advertentie