Binnenland

Luyendijk maakt balans op van ‘Kunnen we praten?’

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Luyendijk maakt balans op van ‘Kunnen we praten?’

[WNL] In het kader van ‘Kunnen we praten?’, een samenwerkingsproject van WNL met De Correspondent en het AD, praat WNL met kiezers die het vertrouwen in de politiek zijn kwijtgeraakt. In WNL op Zaterdag maakte initiator Joris Luyendijk de voorlopige balans op.

Quote

Ik besef vooral hoeveel PVV-stemmers er zijn

Joris Luyendijk
Het belangrijkste punt dat Luyendijk maakte, is dat hij geen generaliserend beeld kan schetsen van de PVV. "Ik besef vooral hoeveel PVV-stemmers er zijn. Het valt me het meest op dat er geen algemene PVV-stemmer is, dat wordt vaak wel gedacht."
Ook ging Luyendijk in op de manier waarop PVV de stemmen binnen haalt. Volgens hem is het een misvatting dat de PVV alleen maar scoort vanwege leider Geert Wilders. "Een aantal mensen zegt bijvoorbeeld: ‘ik stem op PVV ondanks Wilders’ of ‘Ik ben het niet altijd met de PVV eens, maar toch krijgt de partij mijn stem’."
Volgende week zaterdag is Joris Luyendijk nogmaals te gast bij Omroep WNL en maakt hij samen met presentator Margreet Spijker de special ‘Kunnen we praten’ op NPO Radio 1. ’s Avonds van 18.30 uur tot 19.30 uur.
Ster advertentie
Ster advertentie