Binnenland
EONOS

Liverpool - Manchester City: wie wordt de man van deze Champions League wedstrijd?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Liverpool - Manchester City: wie wordt de man van deze Champions League wedstrijd?

In Turijn was het gisteravond duidelijk wie de man van de wedstrijd was. Cristiano Ronaldo droeg met twee goals, waaronder een spectaculaire omhaal en een fijne assist, meer dan zijn steentje bij voor zijn club Real Madrid in de Champions League. En dus werd hij de man van de wedstrijd. Maar wie wordt dat vanavond tijdens de wedstrijd Liverpool - Manchester City?

Liverpool - Manchester City

Vanavond staat er in de Champions League met het affiche Liverpool - Manchester City een Engels onderonsje op het programma. In de Premier League speelden de twee clubs dit seizoen al twee keer tegen elkaar. In Manchester werd er maar liefst met 5-0 door 'the citizens' gewonnen. Later in Liverpool nam de ploeg van Jürgen Klopp wraak door met 4-3 de ploeg van Pep Guardiola te verslaan.

Wie gaat er vanavond winnen en wie wordt er volgens jou vanavond man van de wedstrijd? We zetten een aantal kanshebbers voor je op een rijtje. Wil je meteen stemmen: scroll dan verder naar onder.

Mohamed Salah

Hij is de uitgesproken man van het seizoen tot dusver in Engeland. Liverpool heeft tot dusver 32 wedstrijden gespeeld in de Premier League. Salah heeft in die wedstrijden 29 keer het net weten te vinden en daardoor is de Egyptenaar topscoorder van de Engelse competitie.

Daarnaast weet de magistrale dribbelaar ook zijn teamgenoten zo nu en dan te voorzien van een paas op maat. In totaal negen keer dit seizoen. En in de benoemde 4-3 overwinning was hij voor Liverpool met een goal en een assist zeer van belang.

Kevin de Bruyne

Hij was de uitgesproken man van het seizoen, totdat Salah het stokje een beetje overnam. Toch is de Belgische middenvelder dit seizoen nog steeds heer en meester op zijn domein. De architect van Manchester City heeft namelijk al 15 keer dit seizoen een medespeler voorzien van een afgeronde voorzet.

De Bruyne weet zelf ook vaak doel te treffen voor een middenvelder. Tot dus ver scoorde hij dit seizoen al zeven keer voor Manchester City.

Champions League bij Langs de Lijn En Omstreken

Ook benieuwd wat er vanavond allemaal gebeurt in Liverpool? Langs de Lijn En Omstreken houdt je vanaf 20.30 uur op de hoogte van alle wedstrijden uit de Champions League

Roberto Firmino

Deze goedlachse Braziliaanse spits van Liverpool doet qua zowel goals en assists nog wat onder voor zijn Egyptische teamgenoot. Toch kan hij met recht een scherpschutter worden genoemd.

Tot dusver schoot hij namelijk al veertien keer de bal tussen paal en lat. Daarnaast bereidde voor zijn teamgenoten bij Liverpool al zeven keer een goal voor.

Sterling, Sane of Jezus

Manchester City beschikt met Raheem Sterling en Leroy Sane over een tweetal aanvallers met snelheid en gevaar. Eerstgenoemde scoorde dit seizoen al zestien keer, laatstgenoemde bereidde al elf goals voor.

Afgelopen weekend stonden ze, samen met dat andere gevaar voorin bij Manchester City, op het scorebord. Dat andere gevaar is Gabriel Jezus, die vermoedelijk speelt daar Sergio Aguero geblesseerd is.

Sadio Mané

Bij Liverpool is er naast Salah en Firmino nog een gevaarte die veel verdedigers alert maakt wanneer die in de buurt komt. En dat is Mané, die dit jaar in de competitie voor Liverpool negen keer doel trof.

Ook afgelopen weekend wist hij tegen Crystal Palace zich weer op het scorebord te plaatsen. Naast die goals leverde hij tot dusver ook al zeven assits af.

Champions League

Het lijstje kan nog veel verder worden aangevuld. Zo is er bij Manchester City nog David Silva, de Spanjaard die nog beter overzicht over een veld weet te behouden dan een adelaar. Of zijn teamgenoot Nicolás Otamendi. De rotsharde verdediger die al ook al vier keer scoorde dit seizoen, of de back Kyle Walker.

En bij Liverpool spelen uiteraard nog twee Nederlanders die het vernoemen waard zijn. Wat weten Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum bijvoorbeeld te bewerkstelligen in de Champions League. Verder loopt er bij Liverpool ook nog iemand met de naam Alex Oxlade-Chaimberlain rond, ook geen misselijke voetballer.

In de Engelse competie leverde deze tweestrijd al vaak een heerlijke wedstrijd op. Nu ze tegenover elkaar staan in de Champions League belooft het helemaal een spektakel te worden. Maar wie van de spelers mag zich na de wedstrijd kronen tot man van de wedstrijd?

{poll}

Ster advertentie
Ster advertentie