Binnenland
NOS

Podcast #DeDag: Corruptie Brazilië inspiratie voor 'nieuwe Narcos'

foto: AFP/NOSfoto: AFP/NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast #DeDag: Corruptie Brazilië inspiratie voor 'nieuwe Narcos'

Stiekem opgenomen gesprekken met de president, koffers vol geld en ministers en Kamervoorzitters die in handboeien worden afgevoerd.

Het grootste corruptieschandaal uit de geschiedenis van Brazilië levert al vier jaar lang bijna elke dag de sappigste verhalen op. Genoeg stof voor een spannende politiethriller, dachten ze bij streamingdienst Netflix. En daar was O Mecanismo.

NOS-correspondent Marc Bessems ging voor ons een rondje bingewatchen en deelt zijn bevindingen in De Dag.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO Radio 1 De Dag #40: Alles over de warmtepomp | Het nieuwe Narcos heet O Mecanismo

Verder in De Dag

Het einde lijkt in zicht voor de cv-ketel als het aan energiebedrijven, milieuorganisaties en de installatiebranche ligt. We zouden over moeten stappen op warmtepompen of hybride installaties. Verslaggever Henrik-Willem Hofs weet alles van dit onderwerp. Met hem praten we over de praktische kanten van dit verhaal.

De advocaten van adoptiekinderen die in de jaren tachtig uit Sri Lanka en Indonesië naar Nederland zijn gehaald, stellen de Nederlandse overheid aansprakelijk voor misstanden rond hun adopties. Het tv-programma Zembla van BNNVARA meldt dat de advocaten de overheid verwijten dat er niet is opgetreden tegen de illegale adopties.

Ster advertentie
Ster advertentie