Binnenland

Splinter Chabot: ‘Ik kan op meerdere mensen tegelijkertijd verliefd zijn’

foto: LIEFDESLESSENfoto: LIEFDESLESSEN
  1. Nieuwschevron right
  2. Splinter Chabot: ‘Ik kan op meerdere mensen tegelijkertijd verliefd zijn’

[AVROTROS] Hij raakt alle controle kwijt zodra hij verliefd wordt of zodra hij iemand echt leuk vindt. Hij vergelijkt het met een voetballer, die eigenlijk de bal bij zich moet houden. "Maar als ik verliefd ben, is de bal altijd bij de ander en die bepaalt het spel dan ook."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In de podcast LIEFDESLESSEN geven bekende Nederlanders een verrassend openhartige inkijk in hun liefdesleven, vanuit de overtuiging dat we van ieder liefdesverhaal iets kunnen leren. NPO Radio 1-presentator Mischa Blok interviewt hen in de vertrouwde omgeving van hun eigen favoriete kroeg. En die lege barkruk tussen hen in? Die is voor de luisteraar!

Splinter is niet op zoek naar een partner, maar hij wordt wel heel snel verliefd. Bijvoorbeeld laatst op die ene jongen die in de bediening werkt in het Haagse restaurant. Eén blik en bam hij is verliefd. Vanaf dat moment begint het grote dagdromen. "Ik heb een hele grote fantasie, ik kan echt verdrinken in illusie. Ik heb hem dan allerlei eigenschappen gegeven en ik zie voor me hoe onze eerste ruzie zal verlopen." En dat terwijl hij dan nog geen woord met hem heeft gewisseld. "Liefdesles nummer 1: praat met elkaar!"

{podcast audio="77274" caption="#12 Splinter Chabot" }


Op de liefde moet je volgens Splinter geen etiket plakken. "Ik zou op meerdere mensen tegelijkertijd verliefd kunnen zijn. Ik ken mensen die met zijn drieën bij elkaar wonen. Magisch mooi, als je met meerdere mensen heel erg verliefd kunt zijn. Ik geloof dat je de ware voor elkaar kunt zijn, maar ook dat je met meerdere mensen de ware kunt zijn.’ Ook gelooft hij er heilig in dat je je hele leven verliefd kan zijn op dezelfde persoon. ‘Dat zie ik aan mijn ouders, die zijn al meer dan dertig jaar getrouwd. Ik zie nog steeds twee verliefde mensen die niets lievers willen dan samen zijn."

LIEFDESLESSEN

In de NPO Radio 1-podcast LIEFDESLESSEN delen bekende Nederlanders hun liefdeslessen met de luisteraars. Geven ze antwoord op vragen als: Hoe onvoorwaardelijk is de liefde voor je partner? Hoe schipper je tussen vertrouwen en verlatingsangst? Geloof je in monogamie? Iedere donderdagochtend is een nieuwe aflevering te horen in je podcast-app en op www.nporadio1.nl/podcasts.

{podcast audio="76413" caption="#11 Vincent Bijlo" }
{podcast audio="75512" caption="#10 Marieke Elsinga" }
{podcast audio="73566" caption="#9 Rob Geus" }
Ster advertentie
Ster advertentie