Binnenland
WNL

Politiebond ACP roept burgemeester Veen op tot nemen van meer maatregelen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Politiebond ACP roept burgemeester Veen op tot nemen van meer maatregelen

Het is onrustig in het Brabantse dorpje Veen. Tientallen mensen verzamelden zich vrijdag op zaterdagnacht op straat. Ze hadden drank bij zich, luisterden naar luide muziek en hielden geen afstand. Maarten Brink, voorzitter van politievakbond ACP, maakt zich zorgen over de hulpverleners in de gemeente en roept burgemeester Egbert Lichtenberg daarom op om meer maatregelen te nemen.


"Vuurwerk, autobranden, dat brengt natuurlijk gevaren mee", zegt Brink in WNL Op Zaterdag. "De politie doet daar uitermate haar best om op te treden en contact te hebben met de inwoners, ook met degene die daar deze rotzooi veroorzaken", weet hij.

"Maar de politie is natuurlijk ook aan regels gebonden. Het lijkt nu wel het moment dat het bestuur, met name de burgemeester, verder moet gaan met maatregelen nemen zodat die ook gehandhaafd kunnen worden door de politie", zegt Brink. Hij benadrukt dat de politie bij – bijvoorbeeld – een gebiedsverbod enkel kan handhaven als er daadwerkelijk maatregelen op tafel liggen.

Autobranden

In Veen worden in de aanloop naar de jaarwisseling geregeld autowrakken in brand gestoken. Daarbij liep het al eerder uit op rellen.

In de nacht van donderdag op vrijdag brandden in Veen al vier auto's uit. Het ging toen volgens de brandweer om kleine, afzonderlijke autobranden. Eerder werden ook stapels autobanden in brand gestoken.

Ster advertentie
Ster advertentie