Binnenland

Nepmail uitbetaling Bitcoin: trap er niet in!

foto: Radar Radio / Pixabayfoto: Radar Radio / Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Nepmail uitbetaling Bitcoin: trap er niet in!

[AVROTROS] Radar krijgt meldingen van consumenten die een zeer gepersonaliseerde e-mail ontvangen waarin staat dat je je Bitcoin-verdiensten kan opnemen. Tuin er niet in, de mail is nep.

De afgelopen week stuurden meerdere mensen e-mails door die zij hadden gekregen met als onderwerp "Herinnering: Uitbetaling bevestigen". In de mail wordt verwezen naar "uw balans in de Bitcoin Code". Ook werd de mail gemeld via de Radar App.

Gepersonaliseerd

Volgens de mail heb je recht op duizenden euro's en zou het om een persoonlijk account gaan. Je naam, telefoonnummer, geboortedatum en e-mailadres staan in de mail waarmee deze behoorlijk gepersonaliseerd lijkt. Internetcriminelen willen je zo doen laten geloven alsof je ooit een account hebt aangemaakt voor Bitcoins. Geen van de melders bij Radar heeft Bitcoins.

Klik op geen enkele link om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van phishing. Negeer de mail en gooi hem weg.

Phishing via sms

Het is niet de eerste keer deze maand dat internetcriminelen consumenten geld afhandig proberen te maken via een Bitcoin-account. Begin januari werden er smsjes rondgestuurd uit naam van 'CoinDesk' waarbij het eveneens ging om de waarde van je Bitcoin. Door in de sms op een link te klikken zou je je account 'bevestigen'.

Radar besteedde al eerder aandacht aan bitcoins. Toen ging het om cursussen, tips en adviezen van commerciële bureaus.

Reageren?

Dat kan onder dit artikel op de website van Radar of plaats een reactie op de Facebookpagina van Radar. Dit artikel en meer consumentennieuws in je mailbox? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief van Radar.

Ster advertentie
Ster advertentie