Binnenland
NOSNTR

Meer Nederlanders naar de voedselbank door coronacrisis

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Meer Nederlanders naar de voedselbank door coronacrisis

Het aantal mensen dat gebruikmaakt van de voedselbank is in het eerste kwartaal gestegen met gemiddeld 5 procent. Sommige voedselbanken zagen een stijging van meer dan 10 procent. In totaal maken nu 93.000 mensen gebruik van de voedselbank.

Maino Remmers ging langs bij de voedselbank in Dordrecht

Het werkelijke aantal mensen dat is geholpen ligt waarschijnlijk hoger. Sommige voedselbanken hebben de afgelopen weken geen formeel intakegesprek gehouden, maar direct voedselhulp gegeven. Die mensen zijn niet geregistreerd en zitten niet in de cijfers.

Oproep bij nood

De voedselbanken roepen mensen op om contact op te nemen als ze financieel in de problemen komen. Ze benadrukken dat het voor de voedselbank niet uitmaakt of je nog vermogen hebt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld het recht op een bijstandsuitkering.

"Of je in aanmerking komt voor hulp van de voedselbank, hangt af van hoeveel geld iemand maandelijks overhoudt voor eten en drinken", schrijft de Nederlandse Vereniging van Voedselbanken.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie