Binnenland
WNL

Schiphol-topman Dick Benschop doet verhaal in Kamer en Buitenhof: 'Kan hij aanblijven?'

foto: anpfoto: anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Schiphol-topman Dick Benschop doet verhaal in Kamer en Buitenhof: 'Kan hij aanblijven?'

Kan de topman van Schiphol, Dick Benschop, aanblijven? Politiek verslaggever Thomas van Groningen vermoedt dat deze vraag de komende weken steeds groter wordt. “Of moet daar weer een extra vacature open komen? En de vraag is of ze die wel kunnen vullen.”

Van Groningen wijst er In de Kantine op dat Benschop “één van de duurst betaalde semi-ambtenaren” is van Nederland. “Schiphol is geen overheidsinstelling, maar is wel voor een groot deel in handen van de staat. Deze man verdient naar verluidt richting het half miljoen per jaar voor dit werk, en zit dan op een fluisterbootje als op dat moment zijn eigen luchthaven totaal in de soep loopt”, zegt hij.

De politiek verslaggever doelt op het nieuws dat De Telegraaf afgelopen week onthulde. De topman bleek de afgelopen weken meerdere keren in het buitenland geweest te zijn, terwijl zijn luchthaven omkwam in de problemen. Zo was hij op vakantie met zijn gezin in Portugal, ging hij naar een galadiner in Washington (VS) en bracht hij een bezoek aan het World Economic Forum in Davos.

'Wat heeft hij daar voor verhaal?'

“Daar is toch wel heel veel commentaar op”, zegt Van Groningen. Benschop komt dinsdag naar de Tweede Kamer om te praten over de enorme drukte op de luchthaven. Hij is daarvoor uitgenodigd door VVD en PvdA. Zelf heeft Benschop aangegeven niet te denken aan opstappen. “Ik ben bijzonder gemotiveerd om alles op te lossen”, zei hij.

“Ik ben benieuwd of hij dat vol kan houden als hij dinsdag niet met een sterk verhaal komt, of morgenochtend, wanneer hij te gast is bij Buitenhof op NPO 1”, zegt Van Groningen. “Wat heeft hij daar voor verhaal, en kan hij dan aanblijven?”

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie