Binnenland

Invasie van de tweekleurige vleermuis

foto: Tim Visser, Vroege Vogelsfoto: Tim Visser, Vroege Vogels
  1. Nieuwschevron right
  2. Invasie van de tweekleurige vleermuis

In Nederland worden deze maand overal tweekleurige vleermuizen gemeld. Het gaat vooral om vondsten van nog levende dieren in en om woningen. De tweekleurige vleermuis komt voor van Centraal- en Oost-Europa tot Azië.

In het najaar trekken soms exemplaren van dit schitterende, enigszins geblondeerde, dier door Nederland. De tweekleurige vleermuis wordt bij ons als een schaarse doortrekker wordt bestempeld. Dit jaar is er is sprake van een heuse invasie met opvallend veel meldingen van tweekleurige vleermuizen in alle uithoeken van het land. Bijvoorbeeld op Schiermonnikoog waar er één uit een parasol viel toen die werd opengeklapt, of in het Limburgse Stein, waar een exemplaar de slaapkamer in vloog. Het bijzondere is dat de meldingen niet alleen van het kustgebied komen, maar ook meer uit het binnenland, zoals Zwijndrecht en Tilburg.

Het is nog onbekend waarom er nu zoveel tweekleurige vleermuizen in Nederland gevonden worden maar deskundigen vermoeden wel dat de dieren uit Rusland afkomstig zijn.

Binnenkort meer over deze vleermuis bij Vroege Vogels.
Bron: NatureToday

Ster advertentie
Ster advertentie