Binnenland

Meer dan 50 doden bij schietpartij countryfestival Las Vegas

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Meer dan 50 doden bij schietpartij countryfestival Las Vegas

[NOS] Bij een schietpartij bij een groot countryfestival in Las Vegas zijn meer dan vijftig doden gevallen. Ook raakten meer dan honderd mensen zijn gewond. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De menigte werd beschoten met een automatisch wapen vanuit een hotelkamer aan de overkant, melden concertgangers. De dader is door de politie doodgeschoten.

De man is een inwoner van Las Vegas, maar de politie wil zijn identiteit nog niet vrijgeven. Ook over zijn motief is nog niets bekend. Er wordt nog gezocht naar de partner van de man. Op beelden die festivalgangers op internet hebben gezet is te horen hoe het vuur wordt geopend tijdens de muziek.

Schietpartij vanuit hotelkamer

"Dat waren schoten", zegt een aanwezige, waarna anderen opriepen te gaan zitten. Daarna klinken er nog meerdere keren veelvuldig knallen. De bezoekers gillen en zoeken in paniek dekking.

Een festivalganger vertelde bij CNN dat ze maar schoten bleef horen. "We renden en mijn man en ik wisten bij onze auto te komen. Een paar mensen hadden zich achter onze wagen verstopt. Een was gewond en vroeg ons om hulp. Even later hadden we wel zes mensen in de auto zitten."

De politie heeft de omgeving rond het Mandalay Bay-hotel aan de Strip in Las Vegas afgesloten. Een woordvoerder van de politie riep mensen ook op om weg te blijven bij het festivalterrein. Ook het vliegverkeer op de internationale luchthaven van de stad werd tijdelijk stilgelegd.

Ster advertentie
Ster advertentie