Binnenland
NOSNTR

Meeste contactberoepen vanaf volgende week weer aan de slag

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Meeste contactberoepen vanaf volgende week weer aan de slag

Vanaf volgende week dinsdag mogen alle contactberoepen weer aan de slag, behalve sekswerkers. Volgens Haagse bronnen hebben de meest betrokken ministers daarover overeenstemming bereikt.

Premier Rutte en minister De Jonge zullen de details vanavond bekendmaken op een nieuwe persconferentie over de coronamaatregelen. Zondag was al duidelijk geworden dat mensen binnenkort weer naar de kapper mogen. Nu blijkt dat ook bijvoorbeeld pedicures, schoonheidsspecialisten, rij-instructeurs en masseurs weer aan het werk mogen. Onder anderen fysiotherapeuten, tandartsen en dierenartsen waren al open.

Na elf weken mag ook schoonheidsspecialist Els van Meenen weer aan het werk. "Niets lekkerder om weer aan de slag te mogen", zegt ze tegen verslaggever Waldy van Geenen in Nieuws & Co. "Maar ik geloof het pas als ik Rutte de woorden heb uit horen spreken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Weer teamsporten tot en met 27 jaar

Voor jongeren en jongvolwassenen tot en met 27 jaar worden teamsporten weer toegestaan. Het was al bekend dat ook in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs weer iets meer mogelijk wordt: vanaf volgende week kunnen leerlingen daar maximaal een dag in de week naartoe. Verder wordt het toegestaan niet-essentiële winkels op afspraak te bezoeken.

De avondklok blijft voorlopig in stand tot de ochtend van 15 maart, dat is de eerste dag van de Tweede Kamerverkiezingen. Dinsdag 9 maart wordt bekend of de maatregel wordt verlengd; het kabinet lijkt een apart 'weegmoment' te willen over het al dan niet in stand laten van de avondklok tijdens de verkiezingen.

Het advies om thuis maximaal één bezoeker per dag te mogen ontvangen, blijft gelijk. Sportscholen en de buitenschoolse opvang blijven gesloten.

WiW

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.Ster advertentie
Ster advertentie