Binnenland

Spelen vandaag: volleybalsters en handbalsters strijden om bronzen medaille

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Spelen vandaag: volleybalsters en handbalsters strijden om bronzen medaille

De Olympische Spelen in Rio lopen alweer bijna ten einde, maar voor de Oranje-sporters staan er vandaag nog wel een aantal wedstrijden op het programma. Zowel de volleybalsters als de handbalsters strijden om de bronzen medaille. De wedstrijden zijn van begin tot eind te volgen op NPO Radio 1.

Het lukte de handbalsters donderdag net niet om tot de finale door te dringen. De halve finale werd pas in de slotseconden beslist, maar Oranje moest uiteindelijk haar meerdere erkennen in Frankrijk. Nederland speelt om 16.30 uur tegen Noorwegen om de derde en vierde plaats.

Ook de volleybalsters werden in de halve finale geklopt met 3-2 door de Chinese ploeg. Om 18.00 uur Nederlandse tijd komen de vrouwen in actie tegen de Verenigde Staten en proberen ze de bronzen plak mee naar huis te nemen. Arman Avsaroglu doet verslag.

Daarnaast is in de NPO Radio 1 Sportzomer aandacht voor de triatlon. Rachel Klamer neemt als enige Nederlandse deelnemer deel aan dit onderdeel. Sleept zij een verassende medaille in de wacht? De wedstrijd begint om 16.00 uur, Gio Lippens doet verslag.

Er is nog meer sport vandaag: Reshmie Oogink komt om 01.00 uur in actie bij taekwondo. De voetbalteams van Brazilië en Duitsland strijden om 22.30 uur in de finale om de eerste en tweede plaats. De waterpolo finale wordt gespeeld tussen Montenegro en Italië om 22.50 uur. Bob van der Tak doet verslag.

Eredivisie

In de eredivisie staan er vandaag vier wedstrijden op het programma:

18.30 uur
Roda JC - Vitesse (verslag Chris Wobben)
19.45 uur
PEC - PSV (verslag Frank Wielaard)
Ajax - Willem II (Verslag Jan Vincent van Zuiden)
20.45 uur
NEC - Heerenveen (Verslag Ragnar Niemeijer)

Vergeten Sporten

Daarnaast is de zomerserie "Vergeten Olympische Sporten" weer te horen. In deze uitzending zoekt verslaggever Paul van der Gaag uit wat Fins honkbal is en waarom het geen onderdeel meer is van de Spelen. Tijdens de Olympische Zomerspelen van 1952 was Fins honkbal een demonstratiesport.


De oprichter van Fins honkbal: Lauri Pihkala
Ster advertentie
Ster advertentie