Binnenland

NTR Radioprijs 2017 | Op weg naar de finale

foto: NTRfoto: NTR
  1. Nieuwschevron right
  2. NTR Radioprijs 2017 | Op weg naar de finale

[NTR - VPRO] De genomineerden voor de NTR Radioprijs 2017 zijn bekend. De aanmoedigingsprijs voor jonge radiomakers uit Nederland en Vlaanderen wordt op 3 september uitgereikt. De genomineerde programma's zijn de komende vijf weken op de zondagen te beluisteren in Radio Doc, om 21.00 uur op NPO Radio 1.

Dit jaar zijn er zes genomineerden uit Vlaanderen en vier uit Nederland. De programma's gaan over uiteenlopende onderwerpen als de aanslag op de luchthaven van Brussel, de Wadden, schaamte, het lot van illegale vluchtelingen in Nederland, het werken in een ziekenhuiskeuken.

Prijzen

Een onafhankelijke vakjury bepaalt welke van de nominaties de eerste en tweede prijs in de wacht slepen. Naast deze prijzen, die worden uitgereikt op 3 september, is er ook dit jaar weer een Publieksprijs. Het programma dat op Facebook de meeste likes krijgt, ontvangt eveneens op 3 september deze onderscheiding.

Van de kaart

Lise Bonduelle - bron: NTR

Kun je van de radar verdwijnen zonder sporen achter te laten? Dat lijkt een fantasie in een tijd waarin we meer dan ooit gevolgd en bekeken worden. Onze bankpasjes verraden waar we het laatst waren, onze telefoontjes traceren de plek waar we ons bevinden, providers weten wie we belden, wanneer en hoe lang. Maakster Lise Bonduelle besluit in Van de kaart om daadwerkelijk te verdwijnen.

Radio Doc

De documentaire Van de kaart is vanavond om 21.00 te beluisteren op NPO Radio 1. Alle genomineerden zijn hier te beluisteren.

Ster advertentie
Ster advertentie