Binnenland
BNNVARA

Bureau Sport: 'Nieuwe hockeydames zijn goed!'

foto: BUREAU SPORTfoto: BUREAU SPORT
  1. Nieuwschevron right
  2. Bureau Sport: 'Nieuwe hockeydames zijn goed!'

De mannen van Bureau Sport richten hun blik weer op het aankomende sportweekend. Benieuwd waar ze echt naar uit kijken? Je ziet het hieronder!

Video niet beschikbaar

Het is de laatste van het seizoen, de kampioen is bekend en toch kijkt Frank het meest uit naar de Formule 1. Hij ziet wederom kansen voor Max Verstappen om punten te gaan pakken. En dat terwijl hij helemaal niet van plan was om er voor te gaan zitten. "Ik had een tijdje geleden met Max de agenda bekeken", begint hij. "Ik zei: drie moet ik er missen, want dan moet ik altijd even naar een woonboulevard met mijn vriendin. Toen had hij gezegd: 'Abu Dhabi hoef je niet te kijken.' Maar ik zit net te kijken, hij is gewoon de allersnelste." En dus verwacht Frank weer een Max in vorm op zondag, tijdens de afsluitende Grand Prix.

Hockeydames en FC Twente

Verder wordt er toch even ingeschakeld op de finale van de Champions Trophy, met daarin de Nederlandse hockeydames. Erik blijkt onder de indruk. "Ik zit te kijken naar het dameshockey en er zitten een aantal nieuwe dames in dat team en die vind ik best goed", zo klinkt het. Frank is benieuwd: "Zijn die goed? Maar backhand of..?" Erik voedt echter met zijn antwoord het vermoeden dat hij vooral onder de indruk is van de dames zelf. "Ja, die zijn goed." De hockeydames spelen zaterdag de laatste groepswedstrijd tegen China, zondag spelen zij hoe dan ook de finale. De tegenstander kan, afhankelijk van het resultaat op zaterdag verschillen. Bij winst zal het Australiƫ zijn, bij verlies of een gelijkspel wordt het opnieuw China.

Tot slot haalt Frank een gevoelig onderwerp aan: FC Twente. Zij spelen net na het weekend een uitwedstrijd tegen Jong-AZ. De aansluiting met de top verloren ze na de nederlaag tegen Go Ahead Eagles afgelopen weekend, maar Erik is ondanks zijn teleurstelling van plan om zijn club weer achterna te reizen. "Ik ga gewoon op de maandagavond", verzucht Erik. "Ik denk dat daar 40 mensen en een hond staan. En ik ook."

Ster advertentie
Ster advertentie