Binnenland

Explosieven gestuurd naar Witte Huis, Obama, Hillary Clinton en CNN

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Explosieven gestuurd naar Witte Huis, Obama, Hillary Clinton en CNN

[NOS] In post gericht aan het Witte Huis, de Amerikaanse oud-president Barack Obama en de voormalige minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton zijn explosieven gevonden. Dat bevestigt de FBI tegenover nieuwszender CNN.

Het explosief dat bedoeld was voor Clinton was gestuurd naar haar huis in een voorstad van New York. Het pakket gericht aan Obama werd verstuurd naar zijn huis in Washington DC.

Ook is het Time Warner Center, de wolkenkrabber waarin onder meer de redactie van CNN is gehuisvest, ontruimd vanwege een verdacht pakket.

President Trump is inmiddels op de hoogte gesteld van de vondst van de verdachte pakketjes. In een eerste reactie veroordeelt het Witte Huis de kennelijke pogingen aanslagen te plegen: "Deze terreurdaden zijn verachtelijk".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Amerikaanse inlichtingendienst Secret Service onderschepte de pakketjes richting Obama en Clinton. Volgens de dienst liepen Obama en Clinton geen moment het risico de pakketjes daadwerkelijk te ontvangen, omdat alle post die is gericht aan hen wordt gecontroleerd.

De Secret Service is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de herkomst van de pakketjes waarbij "alle beschikbare middelen van de overheid, staat en lokale overheden benut zullen worden".

Ook bompost voor Soros

Maandag werd er ook al een soortgelijk explosief gevonden bij een huis van de Hongaars-Amerikaanse zakenman George Soros in de staat New York.

Een medewerker van de miljardair vond het pakje in de brievenbus bij het huis. De 88-jarige miljardair was op dat moment niet thuis. De explosievenopruimingsdienst heeft het explosief verwijderd en vervolgens gecontroleerd laten ontploffen.

Ster advertentie
Ster advertentie