Binnenland

Podcast De Dag: 'Lerarentekort doet kinderen tekort'

foto: anp / nosfoto: anp / nos
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: 'Lerarentekort doet kinderen tekort'

We horen al jaren over lerarentekorten, maar de situatie lijkt nu echt uit de hand te lopen: basisscholen zijn bang dat ze straks na de zomervakantie landelijk zeker 1300 leraren tekortkomen. Wat betekent dat voor de schoolklassen?

{podcast audio="51518" caption="De Dag #118: 'Lerarentekort doet kinderen tekort' | Dionne Stax over de Vierdaagse | Vrede tussen Eritrea en Ethiopië '" }

Dat bespreekt nieuwslezer Elisabeth Steinz met Tjeerd van den Elsen. Hij werd Leraar van het jaar 2017. Daarvoor was hij ook even uit het vak gestapt omdat hij er de lol even niet meer van inzag. Later vond hij de passie terug. Hoe gaat hij om met de toenemende werkdruk? En wat ziet hij bij zijn vakgenoten? "Het moeilijkste deel begint als de kinderen om 15.00 uur naar huis gaan."

Verder in De Dag:

  • De Nijmeegse Vierdaagse is in volle gang. Nieuwslezeres Dionne Stax loopt voor de tiende keer mee terwijl ze eigenlijk niets met wandelen heeft. Terwijl ze loopt, vertelt ze wat deze tocht voor haar zo bijzonder maakt. .
  • Eritrea en Ethiopië waren decennia lang in conflict met elkaar maar sloten onlangs tot ieders verbazing vrede. Wat betekent het vredesakkoord voor de ontwikkeling van Eritrea en de migratie uit het autoritaire land? Correspondent Elles van Gelder trok naar de grens tussen de twee landen waar maandelijks nog duizenden migranten aankomen.
Ster advertentie
Ster advertentie