Binnenland

Dertiende etappe in de Tour: kort maar hevig

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dertiende etappe in de Tour: kort maar hevig

De Touretappe van vandaag is van het soort 'kort maar hevig': slechts 101 kilometer lang - daar draait een beetje profrenner zijn hand niet voor om - maar wel pittig dankzij drie steile beklimmingen.

De 13 etappe van de Tour de France voert van Saint-Girons naar Foix. Vanaf de laatste berg, de Mur de Pégere gaan de renners in volle vaart naar de finish. Het voordeel van zo'n ongewoon korte etappe is dat renners meer durven aanvallen. Het wordt dus een kort maar spannende dag met vooral veel Fransen in de aanval, want het is namelijk ook de Franse nationale feestdag.

Lees ook de voorbeschouwing van Jeroen Wielaert op deze etappe.

De 13e etappe van de Ronde van Frankrijk start om 14.45 uur en de verwachte aankomst is rond 17.23 uur. Radio Tour de France is vanaf 14.00 uur live te horen op NPO Radio 1.

Dit is het hoogtekaartje van de 13e etappe.

Finish-alert

Niets missen van de slotkilometers van de Tour de France? Zet de finish-alert aan!

Gisteren gemist

Chris Froome heeft gisteren in de Pyreneeënrit naar Preagudes de gele trui moeten afstaan aan Fabio Aru. Romain Bardet won de etappe, hij was de beste in de sprint van de elitegroep.

Op de Peyresourde moest Nairo Quintana al snel lossen, de andere favorieten konden het tempo, bepaald door Sky-knechten Mikel Landa en Mikel Nieve Sky wel aan. Later moest ook Alberto Contador de anderen laten gaan.

Lees meer: Aru ontneemt Froome de gele trui

Tip ons jouw ultieme Tour-plaat

Helemaal in de Tour de France sfeer komen? Luister gratis naar de NPO Radio 1 Tour Top 100 via Spotify. Op dit moment ziet de lijst er zo uit:

{iframe "https://open.spotify.com/embed/user/nporadio1/playlist/3eGaeEo6rRsV3iCdxHWqLc" height="600" }

Staat jouw ultieme Tour de France liedje er nog niet tussen? Mail de titel en artiest van jouw plaat dan naar tourtop100@radio1.nl, of gebruik onderstaand contactformulier.

Onder de deelnemers verloten we vijf exemplaren van Tourflits van Jairo van Lunteren en Hans Hogendoorn, een boek over de wielergeschiedenis van de Tour de France en het radioprogramma Radio Tour de France.

{rsform 8}
Ster advertentie
Ster advertentie