Binnenland
VPRO

De 'resetters' gooiden door corona het roer écht om

foto: VPROfoto: VPRO
  1. Nieuwschevron right
  2. De 'resetters' gooiden door corona het roer écht om

'Dit is hét moment voor verandering', zegt men. Want door de coronacrisis moeten we onder ogen komen dat we de wereld op een andere manier moeten vormgeven. Maar worden we na de coronacrisis echt wakker in een nieuwe wereld? Sommigen zijn daarvan overtuigd, zij gooiden het roer drastisch om: het is nu of nooit.

In De wending horen we mensen die door de coronacrisis tot het inzicht zijn gekomen dat het roer om moet. Je hoort de verhalen van de mensen die hun persoonlijke leven compleet anders zijn gaan inrichten.

De één realiseert zich dat hij meer voor een ander wil betekenen en neemt zijn oude moeder in huis. Een ander kiest ervoor nu echt duurzaam te gaan leven. Of iemand besluit het dagelijks leven drastisch te vertragen, nooit meer terug te keren naar de ratrace die het leven tot voor kort was.

Waar hopen zij op? En waar lopen ze tegenaan bij deze ingrijpende wendingen in hun eigen leven? Naast interviews met deze 'resetters' komen deskundigen aan bod die de veranderingen duiden en soms zelfs een steuntje in de rug bieden.

Je hoort De wending op de zaterdagen in juli, tussen 14.00 en 15.00 uur op NPO Radio 1. Op 4, 11, en 18 juli wordt het programma gepresenteerd door Liesbeth Staats, op 25 juli hoor je Lotje IJzermans.

Heb jij ook het roer drastisch omgegooid door de coronacrisis en wil je meepraten of een bijdragen leven aan het programma? Mail dan naar: wending@vpro.nl

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie