Binnenland

PSV niet hongerig? 'Topsportkwaliteit om áltijd gemotiveerd te zijn'

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. PSV niet hongerig? 'Topsportkwaliteit om áltijd gemotiveerd te zijn'

[NOS] Komt het door verzadiging na twee titels op rij? Heeft de technisch directeur gefaald? Of geven de sterren simpelweg niet thuis? Na de nederlaag tegen Feyenoord is PSV, dat in Europa en de beker al teleurstelde, ook in de strijd om de landstitel nagenoeg kansloos. In het Sportforum zoeken de gasten een verklaring voor het verloren seizoen in Eindhoven.

In het Sportforum bespreken drie gasten iedere maandagavond van 21.30 uur tot 23.00 uur in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 de gebeurtenissen van de voorgaande sportweek. Dit keer zaten voetbalcommentator Jeroen Elshoff, sportmarketeer Patrick Wouters en oud-wielrenner Michiel Elijzen aan tafel.

NOS-voetbalcommentator Jeroen Elshoff somt op: "Het vertrek van Bruma, het zwakke spel van Guardado, de blessure van Locadia en het vertrek van Van Ginkel in de zomer. En dat alles is niet goed genoeg aangevuld met kwaliteitsspelers, want Siem de Jong bijvoorbeeld valt tegen."

Terwijl Feyenoord de overwinning vierde met een avondje op de bowlingbaan, likte PSV een dag na de nederlaag in Rotterdam zijn wonden. Technisch directeur Marcel Brands sprak van "een gebrek aan honger naar de derde titel op rij", en noemt zichzelf mede-verantwoordelijk.

"Dat is altijd de eerste stap naar verbetering", stelt oud-renner Michiel Elijzen, tegenwoordig performance manager bij SEG Racing Acadamy. "Want wat doe je met verzadigde sporters? Wat de houding en discipline betreft, is dat een taak van de manager."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volgens Elshoff is het de kunst om zo'n gebrek aan honger al aan de voorkant te signaleren. "Want op papier staat er gewoon een goed elftal." Elijzen: "Maar als je twee seizoenen goed presteert, waarom zou je dan twijfelen dat het de derde keer niet lukt? Aan de andere kant bestaat er altijd een kans dat er een soort sleur in zo'n ploeg sluipt." Elshoff: "Het is een topsportkwaliteit om áltijd gemotiveerd te zijn."

'Fenomeen' Peter Sagan

Aan tafel wordt ook de officieuze opening van het wielerseizoen besproken. De voorjaarsklassiekers Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne leverden met respectievelijk Greg van Avermaet en Peter Sagan twee mooie winnaars op.

Sagan won behalve de rit in Kuurne ook de populariteitsprijs. Overal waar de Slowaak opduikt, daar zijn camera's. Zijn lange lokken en ruwe baard, de snoepjes die hij in zijn mond propt na een zege, de interviews; met Sagan verveelt het nooit.

Luister hier het hele Sportforum terug:

Ster advertentie
Ster advertentie