Binnenland
AVROTROS

Richard de Mos wil burgemeester worden van Den Haag ondanks verdenking van corruptie

foto: EenVandaagfoto: EenVandaag
  1. Nieuwschevron right
  2. Richard de Mos wil burgemeester worden van Den Haag ondanks verdenking van corruptie

Richard de Mos, oud-wethouder en leider van de partij Hart voor Den Haag, stelt zich kandidaat voor het burgemeesterschap van diezelfde stad. Dat hij verdacht wordt van corruptie houdt hem niet tegen: "Ik ben 100% overtuigd van mijn onschuld", zegt hij tegen Radio EenVandaag.

"Ik stel me kandidaat omdat ik de stad wil dienen en een statement wil maken voor de gekozen burgemeester", zegt De Mos over zijn sollicitatie. Hij is het er niet mee eens dat burgemeesters achter gesloten deuren worden gekozen.

Onderzoek naar corruptie

Als wethouder zou Richard de Mos nachtvergunningen hebben verleend aan horecabedrijven, in ruil voor steun tijdens zijn verkiezingscampagne. Dit leidde vorig jaar tot zijn aftreden. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de beschuldigingen van mogelijke corruptie aan het adres van De Mos. Maar daar laat hij zich niet door tegenhouden.

De Mos beseft dat zijn kansen niet groot zijn, maar hij stuurde tóch een sollicitatiebrief: "De beschuldiging van corruptie is ingezet als politiek wapen, om mij en mijn partij 'kalt te stellen'. Vijf Maanden geleden ben ik van mijn bed gelicht, en heb sindsdien niets meer gehoord. Volgens mij ben ik onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Daarom voel ik me niet geremd."

"Ik ben de grootste partij geworden in de stad. Veel mensen hebben vertrouwen in mij. Dat brengt verantwoordelijkheid met zich mee, daarom doe ik dit."

Radio EenVandaag

Dit artikel is een bijdrage van Radio EenVandaag, elke werkdag tussen 16 en 17 uur op NPO Radio 1. Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nl, Facebook of op Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie