Binnenland
NOS

Uniek ramadan-programma Suhoor Stories komt tot een einde

foto: NTRfoto: NTR
  1. Nieuwschevron right
  2. Uniek ramadan-programma Suhoor Stories komt tot een einde

Met het einde van de ramadan komt er ook een einde aan een uniek programma: Suhoor Stories. De NTR-show was een maand lang te horen en zien, vlak voor zonsopgang. Zeven Islamitische vrouwen namen de presentatie op zich, onder wie Nora Akachar. "Het idee is om een doelgroep te bedienen waarvoor nu nog nul aanbod is", zegt ze in NOS Met het Oog op Morgen.

Suhoor Stories (1)

Suhoor Stories was beluisteren via npokx.nl, maar ook te zien op NPO 2. In het programma was aandacht voor bijzondere verhalen, maar ook voor goede doelen, vertelt presentator Ouassima Tajmout. "Ik vond het belangrijk om ook mooie initiatieven in kaart te brengen." Als voorbeeld noemt zij een actie waarbij vrijwilligers in Utrecht 250 voedselpakketten uitdeelden aan gezinnen die daar behoefte aan hadden. "Dat leverde veel blije gezinnen op."

De presentatrice vertelt dat er mooie reacties binnenkwamen op de uitzendingen. "We kregen berichten van mensen die zeggen: ik voel me nu niet alleen rond dit tijdstip." Veel mensen zijn eenzaamrond in de vastenmaand, vertelt ze. "Ramadan wordt altijd gelinkt aan saamhorigheid: samen het vasten verbreken. Maar dat is niet vanzelfsprekend."

Veel aandacht voor ramadan

De presentatoren merken dat er tegenwoordig meer belangstelling is voor de ramadan in Nederland. "Ik heb dit jaar ontzettend veel over iftars gezien. Er wordt ook veel over gesproken. De aandacht van dit jaar heb ik niet eerder gezien in Nederland."

Suhoor Stories is terug te zien via NPO Start.

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie