Binnenland

Podcast #DeDag: 'Onvrede in straatarm Nicaragua is permanent'

foto: ANP / NOSfoto: ANP / NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast #DeDag: 'Onvrede in straatarm Nicaragua is permanent'

Bij de hevige protesten tegen de hervormingsplannen van president Ortega in Nicaragua zijn al minstens 25 doden en honderden gewonden gevallen. Hoewel de veranderingen voor het sociale zekerheidsstelsel uiteindelijk van tafel gingen, blijft de diepe onvrede bestaan, vertelt SP-secretaris Hans van Heijningen in De Dag. Hij woonde lange tijd in het Midden-Amerikaanse land. "Het doet pijn in mijn hart."

Verder praten we met Milena Holdert, verslaggever bij Nieuwsuur, over haar onthulling dat verschillende islamitische organisaties in Nederland voor miljoen gespekt worden door Saudi-Arabië en Koeweit. Hendrik-Jan van Veen van onderzoeksinstituut TNO vertelt enthousiast over zijn proef met wapens die staal kunnen doorsnijden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie