Binnenland
NOSNTR

Bewoner Arnhemse flat: 'Bij brand moet ik vanaf tweede verdieping springen'

foto: ANP/Persbureau Heitinkfoto: ANP/Persbureau Heitink
  1. Nieuwschevron right
  2. Bewoner Arnhemse flat: 'Bij brand moet ik vanaf tweede verdieping springen'

De politie heeft twee verdachten, jongens van 12 en 13 jaar, aangehouden voor de brand in het flatgebouw in Arnhem waarbij vannacht een man van 39 en zijn 4-jarige zoontje zijn omgekomen. De moeder (36) en dochter (8) raakten zwaargewond.

De politie heeft op camerabeelden gezien dat de brand is ontstaan door vuurwerk. De jongens worden verdacht van brandstichting met dodelijke afloop, zei de politie op NPO Radio 1. Beiden wonen in de flat.

In Nieuws en Co sprak Lara Rense met een bewoner van de flat. Hij vertelt dat de flat wel noodtrappen heeft, maar dat die uitkomen op de tweede verdieping. "Als er brand uitbreekt, moet ik vanuit daar springen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Door de brand in de hal en het trappenhuis viel de elektriciteit uit en kwam de lift vast te zitten. Het getroffen gezin stond op dat moment in de lift, die vol rook kwam te staan. Daardoor raakten de slachtoffers buiten bewustzijn. De vrouw en het meisje liggen zwaargewond in het ziekenhuis.

Het gezin uit Arnhem was op bezoek in de flat aan het Gelderseplein.

Een deel van de bewoners van de twaalf verdiepingen tellende flat is geëvacueerd, anderen zitten nog in hun flat. Er is een noodtrap aangebracht om hen te kunnen bereiken.

Veel bewoners zijn onzeker over de veiligheid van de flat, vertelt verslaggever Edwin van den Berg. Hij was bij een bewonersbijeenkomst en deed verslag in Nieuws en Co:

Ster advertentie
Ster advertentie