Binnenland
NTR

Snelle pickles om thuis zelf te maken

foto: Picklesfoto: Pickles
  1. Nieuwschevron right
  2. Snelle pickles om thuis zelf te maken

Pickles kun je heel eenvoudig zelf thuis maken, legt Simone van Thull uit in Mangiare!. "Het is verrassend wat er kan zonder dat je er veel tijd mee kwijt bent. En je kunt er een gerecht echt een andere draai mee geven."

Simone van Thull over snelle pickles om thuis te maken.

Ingelegde groenten zijn lang houdbaar

Het is een beetje de aanname als je het hebt over pickles; het heel lang duurt om het zo lekker te krijgen. Maar er zijn genoeg snelle varianten volgens Simone van Thull, kenner op het gebied van gefermenteerde pickles, waterkefir of kombucha. "En ingelegde groenten zijn lang houdbaar; goed afgesloten kun je het zo twee weken bewaren in de koeling. Geweldig lekker op een broodje ook."

Variaties

Echt lekker, en simpel: een beetje oosterse komkommerpickles. Simone: "Gewoon met een komkommer, rode peper en ui, ik denk dat je het binnen een half uur kunt hebben en het is toch een echt andere ervaring dan komkommer die je zo eet.

Nog een suggestie? "Eentje die ik zelf heel verrassend vind: rettich ceviche. Het principe is hetzelfde, de tijgermelk, de dressing zorgt voor garing van in dit geval de groente. Het is dan wel iets minder garend dan bij vis, maar het werkt wel. En wat je dan proeft is echt een sensatie, met een klein tortillachipje is het een ongelooflijk lekker hapje. Dus die moeten mensen echt gaan proberen!"

Snelle komkommerpickles:

* 1 komkommer, in halve schuine maantjes gesneden, niet té dun

* 1 rode peper, in dunne halve ringen, zaadjes verwijderd

* optioneel: 1 rode ui in maantjes

......................................

* +/- 280-300 ml water

* +/- 280-300 ml rijst azijn (of witte wijnazijn)

* 2 ruime el suiker (hoeft niet, dan beter 1/3 azijn op 2/3 water)

* 0.5-1 tl zeezout

* wat peper korrels (evt. korianderzaad of venkelzaad)

Bereiding

Verwarm alle ingrediënten voor de pickle oplossing en laat de suiker en het zout goed oplossen. Doe de komkommer en peper in een glazen pot of schaal en giet de warme oplossing er op. Liefst een half uurtje laten staan en klaar! Goed afgesloten is het zeker een tot twee weken houdbaar in de koeling. Lekker bij Oosters eten of op je broodje.

Radio Mangiare!

Het lekkerste programma iedere vrijdag om 19:30 en 20:30 uur op NPO Radio 1. Volg Mangiare! op Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie