Binnenland
NOS

Reizen met de trein wordt voor jongeren stuk goedkoper

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Reizen met de trein wordt voor jongeren stuk goedkoper

Jongeren tussen de 12 en 18 jaar die met de trein willen reizen, zijn binnenkort een stuk goedkoper uit. De NS komt met speciale ov-kaarten voor jongeren van die leeftijd. De vervoersbewijzen zijn goedkoper dan de normale treinkaartjes. Zo hoopt de NS meer jongeren de trein in te krijgen.

Video niet beschikbaar

Nu betalen jongeren van 12 jaar of ouder nog de volledige ritprijs als ze de trein pakken. Vanaf deze zomer zijn de ov-kaarten beschikbaar.

Er komen twee soorten ov-kaarten. Zo is er een dagkaart van 7,50 euro waarmee jongeren buiten de spits onbeperkt kunnen reizen. En met een weekendkaart van 15 euro kunnen ze in alle weekenden naar elk station in het land.

Stad bezoeken

De NS laat weten dat de nieuwe ov-kaarten bijvoorbeeld zijn bedoeld voor jongeren die een stad willen bezoeken. "Uit onderzoek blijkt dat heel veel jongeren dat wel zouden doen als de treinkaartjes goedkoper zijn. Dat willen we stimuleren", zegt een woordvoerder in het NOS Radio 1 Journaal.

De goedkopere kaartjes worden niet gecompenseerd door andere vervoersbewijzen duurder te maken. "In eerste instantie kost dit ons geld, maar we hopen dit uiteindelijk terug te verdienen doordat meer jongeren de trein pakken", aldus de vervoerder. Kinderen van 4 tot 12 jaar konden al goedkoper reizen met een Railrunner van 2,50 euro.

Reizen met de trein wordt voor jongeren stuk goedkoper

Ster advertentie
Ster advertentie