Binnenland

Lichaam in Bunschoten is vermiste Savannah

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Lichaam in Bunschoten is vermiste Savannah

[NOS] Het lichaam dat zondagochtend in Bunschoten is gevonden door een voorbijganger is van het 14-jarige vermiste meisje Savannah. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Savannah werd sinds donderdag vermist. Een voorbijganger vond het lichaam in het water bij een industrieterrein.

Gisterochtend gingen honderden mensen vrijwillig op zoek naar Savannah. Zij zochten in een ander deel van Bunschoten-Spakenburg dan waar het lichaam werd gevonden. De politie werkte niet mee aan de vrijwilligersactie, omdat er geen aanwijzingen waren dat Savannah in de buurt zou zijn geweest van het gebied waar werd gezocht.

Vrijdag werd in Achterveld, 20 km van Bunschoten, het lichaam van een ander 14-jarig meisje gevonden. Dat meisje was vrijdag niet van school teruggekomen en de politie zegt dat ze door een misdrijf is omgekomen. De politie zei eerder geen verband te zien, maar houdt nu toch rekening met die mogelijkheid.

Oproep Burgemeester

De burgemeester van Bunschoten roept inwoners uit zijn gemeente op om extra alert te zijn op hun kinderen, naar aanleiding van de vondst van het lichaam van het vermiste meisje Savannah (14).

Burgemeester Van de Groep reageerde gisteravond laat in een videoboodschap en zei dat hij, net als de nabestaanden, zeer diep geraakt is door het nieuws. "Op dit moment overheersen gevoelens van verbijstering en ongeloof."

De burgemeester zegt dat hij zorgen van ouders uit de gemeente over de veiligheid van hun kinderen begrijpt. Hij vraagt ouders om extra op te letten waar hun kinderen heen gaan. "Jonge mensen doen er goed aan om zoveel mogelijk bij elkaar te blijven en niet onnodig alleen naar een meer verlaten plaats te gaan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie