Binnenland
WNL

Dilan Yesilgöz over bedreiging Tim Hofman: 'Vreselijk'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dilan Yesilgöz over bedreiging Tim Hofman: 'Vreselijk'

Demissionair minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yesilgöz reageert bij Sven Op 1 voor het eerst over de berichtgeving rondom presentator Tim Hofman. "Het is vreselijk. Voor Tim. Voor iedereen die op het Mediapark werkt."

Video niet beschikbaar

Omroep BNNVARA maakt deze ochtend bekend dat een 41-jarige man uit Breda vorige maand is opgepakt, nadat hij met een vuurwapen en een mes hun gebouw heeft betreden. Hij zei tegen de beveiliger dat hij daar was om presentator Tim Hofman om het leven te brengen.

Yesilgoz zegt dat ze "bekend is met de zaak" en noemt het "vreselijk". Ze is als minister van Justitie en Veiligheid al een tijd bezig met de veiligheid van journalisten, en dit laat volgens haar maar weer zien "waarom dat zo hard nodig is".

Nationale Veiligheidsraad

Yesilgöz was bij Sven Kockelmann te gast om te praten over de situatie in Israël en de gevolgen die dat heeft voor ons land. Vanochtend is de Nationale Veiligheidsraad bijeengekomen om daarover te spreken. "De ervaring leert ons helaas dat als er zaken daar gebeuren, dat je extra alert moet zijn in Europa en in Nederland." Je ziet volgens de Justitieminister "dat het antisemitisme wordt aangewakkerd" na de aanval van Hamas op Israël.

Over de demonstraties voor de Palestijnse zaak in onder andere Rotterdam en Leiden van gisteren, heeft de Justitieminister niet veel goeds over. "Ik vind het lastig te rijmen met de beelden van naakte lichamen die door de straat worden gesleept in Israël. Wat ben je hier dan precies aan het vieren? Ik mag daar als mens gevoelens bij hebben. Het doet me pijn."

Gerelateerde podcast

Sven op 1

Sven op 1

Luister Sven in je favoriete podcast-app

Wil je Sven op 1 iedere dag in je favoriete podcast-app luisteren?
Abonneer je dan hier op de Sven op 1 podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie