Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke werkdag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Uitspraak zaak Geert Wilders
De rechtbank wijst vandaag vonnis in het 'minder, minder'-proces tegen PVV-leider Geert Wilders. Of hij zelf bij de uitspraak aanwezig zal zijn, is nog niet bekend. De uitspraak in de zaak Wilders wordt live uitgezonden op NPO Radio 1. Tussen 11.00 en 12.00 uur zal De Ochtend hier volop aandacht aan besteden. Het NOS Radio 1-Journaal blikt 's ochtends alvast vooruit op de uitspraak met Abdou Menebhi.

Bekendmaking PvdA-lijsttrekker
Daarnaast wordt vandaag de kandidaat-lijsttrekker van de Partij van de Arbeid voor de Tweede Kamerverkiezingen bekend gemaakt. De strijd gaat nog tussen Diederik Samsom en Lodewijk Asscher. Jacques Monasch stapte al eerder uit de de race voor het lijsttrekkerschap van de partij. Om ongeveer 15.30 uur wordt de lijsttrekker bekend gemaakt.

Nederland moordde op Sumatra
Nederland moet haast maken met het vorige week aangekondigde onafhankelijke onderzoek naar misdaden tijdens de politionele acties in Indonesië. Dat zegt mensenrechtenadvocaat Liesbeth Zegveld. Eerder dit jaar werd bekend dat het Nederlandse leger eind jaren veertig honderden burgers heeft geëxecuteerd. Vanavond om 20.00 uur meer in Bureau Buitenland.

En verder...

  • FC Groningen speelt om 20.00 uur tegen Roda JC. Chris Wobben doet verslag van deze eredivisiewedstrijd in Langs de Lijn En Omstreken.
  • Muziekkenner Vic van de Reijt is te gast in Radio Kunststof om 19.00 uur. Hij presenteert morgenavond in de Melkweg 'De avond van de Nobelprijs', waarin een muzikaal eerbetoon wordt gebracht aan Bob Dylan.

Alle programma's zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

Defence for Childeren maakt zich zorgen over de aanbevelingen die de Staatscommissie Herijking Ouderschap doen over draagmoederschap. De commissie wil dat draagmoederschap wettelijk wordt geregeld in Nederland, maar volgens jurist Laura Bosch en Hilbrand Westra van United Adoptees International wordt er in dit voorstel te weinig rekening gehouden met het kind:

'Het was er warm en druk. Ik zat naast een lege kruk.' Dit nummer van André Hazes is pure poëzie, vindt schrijver Erik Nieuwenhuis. Volgens de schrijver is volksmuziek zeker wel kunst. In Nooit Meer Slapen vertelt hij over zijn voorliefde voor smartlappen:

Ster advertentie
Ster advertentie