Binnenland
EONOS

Korfballer Harmzen gaat vooral het potje voetvolley missen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Korfballer Harmzen gaat vooral het potje voetvolley missen

De finale van het landskampioenschap korfbal tussen TOP en Fortuna wordt de laatste wedstrijd uit de carrière van Daniel Harmzen. Vier jaar geleden nam de inmiddels 32-jarige Harmzen al eens afscheid, maar toen bedacht hij zich.

Na aanstaande zaterdag zit zijn topsportleven er dan toch echt op. "Ik heb een zoontje van zes maanden en leidt met mijn vader en broer een financiële dienstverlener. Dat is moeilijk te combineren met het korfballen. En eerlijk gezegd kunnen de trainingen me ondertussen wel gestolen worden."

Video niet beschikbaar

Toch maakt Harmzen een uitzondering voor de warming-up. "Met de vier mannen zetten we twee atletiekbruggen naast elkaar met matten ervoor. En dan spelen we een potje voetvolley."

"Daar hebben we heel veel lol in, dus we doen het zo veel mogelijk. Waar de rest gewoon rustig de balletjes schiet om warm te worden, zijn wij aan het voetvolleyen. Dat ga ik zeker missen, de relaties binnen het team de club zijn wel heel bijzonder."

De finale tussen TOP en Fortuna begint zaterdag om 16.00 uur en is rechtsreeks te zien op NPO 1 en NOS.nl. De wedstrijd is ook te volgen via flitsen in de reguliere programma's op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie