Binnenland
KRO-NCRV

'Ex van Pechtold Anne Lok is in een mediaval getrapt'

foto: RTL Late Night/Youtubefoto: RTL Late Night/Youtube
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ex van Pechtold Anne Lok is in een mediaval getrapt'

Anne Lok, de ex van politicus Alexander Pechtold, schoof gisteravond aan bij RTL Late Night. Een 'pijnlijk' en 'warrig' verhaal om naar te kijken, zeiden journalisten Sjirk Kuijper en Wouter de Winther in Spraakmakers.

Lok, tot vorige week duo-raadslid voor D66 in Meppel, had een affaire met Pechtold. Ze stapte deze week uit de gemeenteraad omdat ze naar eigen zeggen bang was door Pechtold te worden weggezet als 'labiel en gestoord'. Om een gedwongen vertrek te voorkomen, besloot ze zelf op te stappen.

In een val getrapt

Volgens Kuijper, hoofdredacteur van het Nederlands Dagblad, is Lok in een 'mediaval' getrapt. "Haar werd eerst verteld dat er geruchten over haar rond gingen in Den Haag. Vervolgens denkt ze dat ze dit off the record recht kan zetten. Uiteindelijk is dit gesprek als interview naar buiten gekomen." Als daarna RTL Late Night belt, is het drama voor haar compleet, oordeelt Kuijper. "Elke spindoctor zou hebben gezegd: niet wrijven in de vlek, houd ermee op. Het is zo dramatisch en pijnlijk."

Quote

Laat Pechtold weer stralen als politicus

Wouter de Winther van Telegraaf

Volgens De Winther, chef parlementaire redactie van De Telegraaf heeft de onzichtbaarheid van Pechtold als politicus ook bijgedragen aan het ontstaan van deze hype. "Laat hem weer stralen voor D66 zoals hij dat kan, dan denk ik dat de discussie over zijn privéleven ook weer gaat liggen.'

Ster advertentie
Ster advertentie